عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه “جریان انحرافی هیچاعتقادی به امام زمان (عج) و ولیفقیه ندارد ” مبارزه با اسلام ناب و نظام جمهوری اسلامی را از اشتراکات جریان انحرافی و جریان فتنه دانست.
به گزارش فارس، گروه نفوذی و انحرافی در حالی خود را از جبهه اصولگرایی جدا کرده است که سیگنالها و مشخصههای یک جریان جدید سیاسی از سوی سرکردههای این جریان به جامعه منتقل شده است؛ گرچه ملت ایران شناخت لازمی از رهبران و سرکردههای این جریان دارد ولیکن هدف و ساختار سیاسی تشکیلاتی جریان مذکور برای افکارعمومی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
بر همین اساس و برای روشنگری بیشتر درباره گروه انحرافی با حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و نماینده اصولگرایی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به گفتوگوی تفصیلی نشستیم که متن کامل آن از نظرتان میگذرد:
شاخصههای اصولگرایی در منشور اصولگرایی تعبیه شده است
- با توجه به اینکه امروز برخی جریانهای منحرف سیاسی از درون جریان اصولگرایی علیه این جریان وارد شدهاند و اصولگرایان را اصولگرا نمیدانند شاخصههای مهم جریان اصولگرایی چیست؟
مصباحیمقدم: اگر افراد به منشور اصولگرایی رجوع کنند شاخصههای اصولگرایی را مشاهده خواهد کرد چراکه شاخصههای اصولگرایی در منشور اصولگرایی تعبیه شده است و افراد برای سنجش اصولگرایی با منشور اصولگرایی سنجیده میشوند.
تبعیت از ولایت فقیه و احترام به مرجعیت، اصولگرایان را از گروه انحرافی تمیز میدهند
- به نظر شما کدام شاخصه منشور اصولگرایی، اصولگرایان را از گروه انحرافی تمیز میدهند؟
مصباحیمقدم: تبعیت از ولایت فقیه، احترام به مرجعیت و روحانیت، عدالتگرایی و اهمیت به مستضعفان و محرومان از جمله شاخصههای است که اصولگرایان را از جریان انحرافی تمیز میکند.
ضرورتی برای وحدت اصولگرایان در برابر جریان انحرافی نمیبینم
- با توجه به اینکه گروه انحرافی رسما در برابر جریان اصولگرایی موضع صریحی دارد، ضرورت اتحاد اصولگرایان در برابر این گروه را چقدر احساس میکنید؟
مصباحیمقدم: جبهه جریان اصولگرایی کارهای خود را برای اتحاد دنبال میکند و اعتبار و ارزشی برای جریان انحرافی قائل نیست که بخواهد در برابر آنها دست به اتحاد بزند. جریان انحرافی یک جریان بیریشه و بیپایه و اساس است. البته نفس اتحاد در جریان اصولگرایی به خودی خود مطلوب است و اصولگرایان همواره وحدت را مورد اهمیت قرار دادهاند. وقتی میگوییم جریان انحرافی بیریشه است پس لزومی ندارد اصولگرایان بخاطر این جریان متحد شوند چرا که اصولگرایان ریشه و اعتبار خاصی دارند و با اقبال مردمی مواجه هستند اما اتحاد به خودی خود مطلوب است چرا که اتحاد دعوت اسلامی است و خداوند تبارک و تعالی از مؤمنین خواسته است که متحد باشند و علاوه بر آن اقتضای یک حرکت اصولی این است که جریانها انسجام و اتحاد داشته باشد.
جریان انحرافی حرکت سیاسی با رنگو لعاب ایدئولوژیک است
- برخی از تحلیلگران محور فعالیت گروه انحرافی را سیاسی و برخی دیگر ایدئولوژیک میدانند. نظر شما در این باره چیست آیا گروه انحرافی صرفا یک جریان سیاسی است و یا اینکه یک نگاه ایدئولوژیک را دنبال میکند؟
مصباحیمقدم: به نظر میرسد که حرکت این جریان سیاسی است اما اعضای این گروه میخواهد به این حرکت سیاسی رنگ و لعاب ایدئولوژیک بدهند. به خاطر همین است که جریان خود را در تحت لوای یک مکتب و اعتقاد مطرح میکنند ولی به نظر من این موضوع واقعیت ندارد و جریان انحرافی بهجز اینکه بخواهد یک اقدام سیاسی انجام بدهد به دنبال چیز دیگری نیست و رنگ و لعاب ایدئولوژیک هم با این هدف انجام میشود که مخاطبان بیشتری به خود جذب کند.
نیازی به بسیجشدن روحانیت در برابر جریان انحرافی نیست
- با توجه به اینکه گروه انحرافی ادعا میکند نگاه ایدئولوژیک دارد آیا شما لازم میدانید که روحانیت برای مقابله نرم با این جریان و دعوت آنها به مناظره با آنها مبارزه کند؟
مصباحیمقدم: من معتقدم این جریان به حدی قوی نیست که روحانیت برای مبارزه نرم با آنها وارد عمل شود. چرا که این جریان، یک جریان بسیار ضعیف است و نباید اقدامی انجام شود که این جریان، احساس بزرگی کند. البته مبارزه با آنها را رد نمیکنم اما ضرورتی نمیبینم که بگوئیم روحانیت باید برای مبارزه با جریان انحرافی بسیج شود.
جریان انحرافی هیچاعتقادی به امام زمان و ولایت فقیه ندارد
- به نظر شما چرا مقابله و رویارویی با مراجع تقلید و روحانیت از جمله برنامههای جریان انحرافی است؟
مصباحیمقدم: اصولا این جریان انحرافی اعتقادی به امام زمان(عج) و ولایت فقیه ندارد و از بابت اینکه اعتقادی به امام زمان و نایبش ندارند برای مرجعیت نیز جایگاه پذیرفته شدهای قائل نیستند برای همین با روحانیت و مراجع تقلید مقابله میکنند چرا که تصور آنها این است که مقابله و مواجهه با مراجع و روحانیت با آنها جایگاه اجتماعی میدهد و بر همین اساس است که رویارویی با مراجع تقلید و روحانیت را در برنامههای خود قرار دادند اما قطعا آنها توفیقی نخواهند داشت.
نمیشود با امام زمان باشند اما به رهنمود نایبش توجه نکنند
- شما میگوئید جریان انحرافی اعتقادی به امام زمان(عج) ندارد اما در تمامی مکاتبات و سخنرانی سرکردهههای این جریان نام امام زمان نوشته و ذکر میشود و یا اینکه یکی از این سرکردهها منشور حرکت سیاسی خود را حرکت در مسیر امام زمان میداند، این رفتار گروه انحرافی آیا با گفتههای شما در تضاد نیست؟
مصباحیمقدم: به طور قطع میگویم که این جریان اعتقادی به امام زمان (عج) ندارند و من به این گفته خود کاملا اعتقاد دارم چرا که اگر فردی امام زمان را قبول داشته باشد نمیتواند در برابر رهنمودهای نایب امام زمان بیتفاوت باشد؛ اگر کسی امام زمان را قبول داشته باشد باید به آموزههای اهلبیت پیامبر اسلام پایبند باشد. با توجه به رفتار و کردار جریان انحرافی و ادعای امام زمانی بودن آنها باید گفت که سخن گفتن از امام زمان یک پوشش برای جذب دوستداران و محبان امام زمان است. آنها تصور میکنند که میتوانند با سخن گفتن از امام زمان محبان آن حضرت را جذب کنند و مراتب شکاف در بین نیروهای مذهبی را فراهم کنند.
با تمسک به جنگیر و رمال میخواهند موقعیتی برای خود فراهم کنند
- شایع شده جریان انحرافی با برخی افراد معلولالحال و جنگیر و رمال ارتباط داشتند. به نظر شما این ارتباط چه کمکی میتوانست به آنها بکند.
مصباحیمقدم: در مورد آنچه که شما میگوئید تنها در حد رسانهای مطرح شده اطلاع دارم و اخبار موثقتری در اختیار ندارم اما اگر چنین ارتباطی صحت داشته باشد میتوان گفت جریان انحرافی برای اینکه بتواند موقعیتی در کشور برای خود دست و پا کند تمسک به جنگیری و رمالی میتواند نظر عدهای از مردم را به آنها جلب کند اما پاسخ من به آنها این است که شما خانه روی آب بنا کردید چرا که ارتباط با اجنه و رمالها هیچ کمکی به شما نخواهد کرد و مردم نیز از اینگونه رفتارها بیزار هستند.
اسلام اقدام غیرعقلایی را تایید نمیکند
- فرض بر اینکه ارتباط جریان انحرافی با اجنه و رمالها صحت داشته باشد پاسخ شما به عنوان یک روحانی به جوانانی که سؤال میکنند چرا اسلام ارتباط با اجنه، رمالها و جادوگرها را منع کرده است، چیست؟
مصباحیمقدم: اسلام دین عقلایی است دینی است که همواره با عقل پشتیبانی شده است و عقل را هم پشتیبانی کرده است آنچه را که شریعت میکند مرتبط با عقل است و هرآنچه عقل میگوید مورد تایید شریعت است اما ارتباط با اجنه، رمالی و جادوگری اقدامات غیر عقلانی است و میتوان گفت گرایش به خرافات است و اسلام به شدت با خرافات مبارزه میکند همچنین که با شرک مبارزه میکند. در جاهلیت قبل از اسلام مردم قریش مشرک بودند و خرافهپرست اسلام در هر دو زمینه با آنها مبارزه کرد چرا که اسلام هیچگاه شرکت و خرافه را رد میکند و هیچگاه تن به خرافات نمیدهد.
اشتراک جریان انحرافی و فتنه مبارزه با اسلام ناب محمدی(ره) است
- با توجه به اینکه جریانهای انحرافی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در برابر جریان اصیل انقلاب اسلامی قرار گرفته است و ثمره کار آنها فتنه ۸۸ بوده است اشتراکات فتنهگران ۸۸ و با گروه انحرافی در چه اموری میدانید.
مصباحیمقدم: مبارزه با اسلام ناب محمدی و مبارزه با نظام جمهوری اسلامی اشتراک جریان فتنه و جریان انحرافی است چرا که هر دو به مثابه یک قیجی به دنبال قطع کردن حقیقت است و آن حقیقت اسلام ناب و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
نظام جمهوری اسلامی ایران توانایی خود را برای اجرای اسلام به جهانیان نشان داده است و دشمنان از الگو شدن انقلاب اسلامی شدیدا نگران هستند و طبیعی است که بخواهند رفتارهای خصومتبار خود را برای مبازره با انقلاب اسلامی ظهور و بروز بدهد. جمهوری اسلامی ایران دشمنانی دارد که برای مقابله با نظام حاضر هستند هر کاری را انجام بدهند و از هر ابزاری برای انقلاب اسلامی استفاده کنند که یکی از راهکارهای دشمنان انقلاب اسلامی ایجاد انحرافات فکری در میان مردم است، گرایش به بهائیت، گرایش به عرفانهای کاذب و گرایش به شیطانپرستی از جمله این است که اینها همه نقشههای شیطانی امریکا و اسرائیل برای مقابله با انقلاب اسلامی است. بنابراین باید برای ثبات نظام و سلامت افکار ملت ایران و استمرار عزت ملت عزیز ایران باید با این افکار انحرافی و رفتارهای ستیزهجویانه با جمهوری اسلامی ایران مبارزه کرد.
با توجه به نزدیکی صاحبان افکار انحرافی به قدرت، باید نقشههای بیگانگان شناسایی شود
- به نظر شما نحوه مبارزه با جریانی که اسلام ناب و نظام جمهوری اسلامی ایران را تهدید میکند، چگونه باید باشد آیا مقابله نرم مناسبتر است یا مبارزه و یا اینکه برخورد امنیتی با سرکردههای آن؟
مصباحیمقدم: نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر یک مبانی فکری قوی است. و لازم است برای مقابله با این جریان اندیشههای نسل جوان را تقویت کرد. و مبانی اعتقادی آنها را در مقابل جریان انحرافی باید مورد تقویت قرار داد و هیچگاه نباید از این موضوع غفلت کرد. البته شاید در بعضی شرایط اقدام امنیتی برای کسانی که رفتار آنها نشان میدهد تحت تاثیر رفتار شیطانی دشمنان قرار گرفته است ضرورت داشته باشد؛ به نظر من با توجه به نزدیکی صاحبان افکار انحرافی به قدرت میبایست ریشههای اطلاعاتی و نقشههای بیگانگان را مورد شناسایی قرار داد و با آنها مبارزه کرد. که تبعا وزارت اطلاعات ما تواناییهای لازم را برای کشف سرنخها و رابطهها دارد.
هشدار آیتالله مصباح مورد توجه قرار بگیرد
- در پایان با توجه به اینکه آیتالله مصباح یزدی از خطر جریان انحرافی به عنوان خطر شدید یاد کردهاند و اعلام کردهاند که یک شخص ارتباطهای متعددی با بیگانگان دارد که اخبار آن نیز منعکس نمیشود، به نظر شما این هشدار چقدر میتواند به هوشیاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور کمک کند.
مصباحیمقدم: با توجه به اینکه اطلاعی ندارم که آیتالله استاد مصباح یزدی در این مورد چه مطالبی را مطرح کردهاند نمیتوانم در مورد آن اظهار نظر کنم اما هشدارهای ایشان در مورد جریانی که هدفش مقابله به اسلام ناب و نظام جمهوری اسلامی ایران است باید مورد توجه قرار بگیرد